Rondje Zwolle fietsen

Rondje Zwolle fietsen? Vind hier kosteloos de fietsroute, tips voor nieuwe fietskleding of nieuwe fiets.

En toen was het opeens lente en mooi weer! De bomen zijn weer groen, de temperatuur is goed. Echt fietsweer. Ik heb veel goede verhalen gehoord over het beroemde ‘rondje Zwolle fietsen’. 40 kilometer langs 18 knooppunten in de omgeving van Zwolle. Een nieuwe fiets heb ik voor het fietsen van deze route niet nodig (een tip daarvoor verderop wel), maar nieuwe fietskleding kan ik goed gebruiken.

Fietskleding
Tips fietskleding

 

Over Zwolle

Zwolle is de hoofdstad van de provincie Overijssel, Hanzestad en een moderne mini-metropool. Gelegen aan het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht, is Zwolle via het Zwolle-IJsselkanaal verbonden met de IJssel. Zwolle ligt in de regio IJsseldelta.

De IJsseldelta ligt in het westen van de provincie Overijssel en omvat het Nationaal Landschap IJsseldelta en de steden Zwolle, Kampen en Hasselt. In de IJsseldelta kun je prachtige routes fietsen en wandelen. Een beroemde fietsroute is het ‘Rondje Zwolle’. Deze fietsroute leidt je langs tal van bijzondere plekken.

Rondje Zwolle fietsen

Deze fietsroute is 40 kilometer lang en duurt ongeveer 3 uur. Onderweg zijn er prachtige locaties, horeca gelegenheden waar gestopt kan worden voor een drankje, wat eten en gezelligheid. Ook een moment om het lichaam even wat rust te geven, opnieuw op te laden voor de rest van de tocht. Ben je bang voor zadelpijn? Overweeg dan een broek met zeem te kopen.

Horeca langs de route

Onderweg kan op meerdere prachtige plekken gepauzeerd worden:

 • Uitspanning het Engelse werk. Vanaf het terras genieten van het prachtige uitzicht over de uiterwaarden en de oude IJsselbrug richting Hattem
 • Kaas- en zuivelboerderij De Huppe
 • De Golftuin Zwolle. Een parkachtig landgoed met golfbaan en orangerie waar je kunt koffie drinken, lunchen en golfen zonder GVB
 • Theehuis De Oude Mars. Onthaast en ontmoet bij dit theehuis waar cliënten koffie, thee en gebak serveren.
 • De Handschoen. Na een lange fietstocht kun je hier in alle rust genieten van een kopje koffie met huisgemaakt gebak, een heerlijke lunch of gezellig borrelen.
 • Lakeside Zwolle. Beachclub, Cablepark & Outdoor-centre aan de Whijtmenerplas Zwolle waar je actief kunt genieten.
 • Brasserie Le Petit Een warm welkom op het groenste terras van Zwolle met geweldig uitzicht van Golfclub Zwolle
 • Urbana Zwolle. Voor een lunch of uitgebreid dineren. Het eigentijdse, sfeervol ingerichte restaurant nodigt uit tot gezellig samenzijn.
 • Hotel Lumen. Geniet hier van heerlijke koffie- en theespecialiteiten, een heerlijke snack of een glas vers geperste vruchtensap in de Bluefinger Lounge van het prachtige Hotel Lumen.
 • Beeldenpark de Anningahof. Deze beeldentuin heeft een jaarlijks wisselende tentoonstelling. Zowel binnen als buiten verrassen Nederlandse en internationale kunstenaars u met hedendaagse en monumentale werken. Voor een prachtig uitzicht over de Vecht steekt u de weg over naar;
 • DijkMoment Zwolle Een unieke plek gelegen aan de Vecht in de Poort van het Vechtdal. Een uitgebreide fietstocht kost energie. DijkMoment zorgt ervoor dat je batterij weer opgeladen wordt. Naast bier en bitterballen ook voor overheerlijke, biologische streekproducten uit het Vechtdal.
 • Hotel Fidder. Laat je verrassen door dit karakteristieke hotel gevestigd in een Rijksmonument met een mooi terras in de stadstuin.
 • Bilderberg Grand Hotel Wientjes Bijkomen van het fietsen op één van de mooiste terrassen van Zwolle. Vanuit hier kunt u zo op de trein stappen met of zonder fiets naar huis. Of u blijft overnachten in dit fijne hotel.

Kosteloos routekaart rondje Zwolle

Om deze route te kunnen fietsen is het handig te kunnen beschikken over een ‘routekaart rondje Zwolle’. Via deze link kun je de kaart kosteloos downloaden en printen.

Bang voor fietspech onderweg?

Met de fietspas van de ANWB ben je verzekerd van hulp onderweg met Wegenwacht Fiets Service. Voor elke soort pech die ontstaat zoals een lekke band, kapotte ketting, kapotte rem, storing in de accu van je e-bike kun je de Wegenwacht Fiets Service bellen. Vanaf 24 euro voor leden, 30,40 euro voor niet-leden word je lid en krijg je de fietspas.

Je sportprestatie meten tijdens deze fietstocht?

Voor meer informatie over een nieuw sporthorloge lees je deze blog.

BMI berekenen

Benieuwd naar je BMI (Body Mass Index)? Lees dan deze blog.

Nieuwe fiets?

Bekijk hier een uitgebreid assortiment van elektrische fietsen en fietsaccessoires.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.