Gietijzeren kettlebells

♻ Gewichten kopen voor thuis fitness? Krachttraining, buikspieroefeningen en Fitrock Kettlebells

Fittrocks kettlebell
Fitrocks kettlebell

Wat is krachttraining? Krachttraining is het trainen met extra weerstand met als doel het gehele lichaam sterker te maken. Als sporter kun je je richten op het sterker maken van je gehele lichaam, of een deel van je lichaam. Een sterke rug zal rugklachten kunnen voorkomen bij mensen die veel zitten, kan blessures voorkomen. Ook buikspieroefeningen zijn goed voor het compenseren van een minder sterke rug. Hierover later meer. Krachttraining wordt over het algemeen gedaan om de voordelen van algehele fitheid en het verbeteren van de uiterlijke vorm van het lichaam te realiseren. Dat is waar veel sporters begrijpelijk door gemotiveerd raken.

Een kettlebell is van oorsprong een gietijzeren gewicht dat lijkt op een kanonskogel met een handvat eraan. Gewichten van kettlebells die veel voorkomen zijn 8, 16, 24, 32, 40 en 48 kilogram. Kettlebells staan tegenwoordig in de sportschool of worden thuis gebruikt.

Een voorbeeld van duurzame gietijzeren kettlebells zie je hier.

Een Fitrocks Kettlebell ♻ is een ander duurzaam product en gebruik je om milieuvriendelijk te werken aan een gezonde levensstijl. Fitrocks Kettlebells worden handgemaakt van Fins berkenhout en graniet. De stenen zijn nooit precies hetzelfde en daardoor is iederen Fitrocks Kettlebell uniek. Ze zien er modern en stijlvol uit. Hierdoor passen ze gemakkelijk in de inrichting van je woning en kun je ze ergens neerleggen waar ze bewonderd kunnen worden als stijl object en ze tevens voor het grijpen liggen om te fitnessen in je eigen woonkamer wanneer het even uitkomt.

Fitrocks Kettlebells zijn perfect voor effectieve trainingen. Kettlebell training is gebaseerd op functionele bewegingen waardoor je meerdere spiergroepen tegelijkertijd traint. Dit werkt goed bij het simuleren van sportbewegingen. Crossfit fans gebruiken vaak kettlebells voor het trainen van explosieve kracht, maar ook voor uithoudingsvermogen, coördinatie, stabiliteit en gewichtsverlies. Voor de perfecte training gebruik je uiteraard ook de juiste sportkleding.

Aanvullend op krachttraining thuis met Fitrocks Kettlebells zijn buikspieroefeningen een makkelijke oefening waarmee je bijvoorbeeld je dag kunt starten.  Het versterken van je buikspieroefeningen heeft 4 belangrijke voordelen:

  1. Een betere houding: Een sterkere core heeft een positieve invloed op de houding. Een goede houding zorgt ervoor dat er weinig druk staat op de ruggengraat. Als de houding niet goed is dan helt het bekken naar voren en wordt de ruggengraat te ver gebogen. Een kleine buiging van de onderrug is normaal zolang de navel maar niet naar voren komt. Door sterke buikspieren en core kan een slechte houding verbeteren en het gewicht beter verdeeld worden over het lichaam.
  2. Voorkomen van onderpijn in de rug: Als de buikspieren sterk zijn wordt er minder gevraagd van de onderrug om het lichaam te stabiliseren. Door de buikspieren sterker te maken net als de andere spieren van de core kan rugpijn voorkomen worden. Oefeningen voor de core kunnen daarnaast de pijn in de onderrug verminderen.
  3. Betere sportprestaties: Bij veel sporten komt de kracht uit de armen of benen. Dit is het geval bij voetbal, tennis en andere sporten. Om kracht te produceren met de armen of benen is het nodig dat de core wordt gestabiliseerd. Oefeningen voor de core waarbij het lichaam gestabiliseerd moet worden zorgen ervoor dat het lichaam beter bestand is bij bewegingen in het dagelijks leven zoals springen en rennen.
  4. Strakke, slanke buik (ook wel sixpack ;-): Door voldoende oefeningen te doen voor de core wordt deze niet alleen sterker maar ook slanker. Wanneer de buikspieren goed getraind zijn worden deze meer gebruikt bij de dagelijkse activiteiten. Dit zorgt ervoor dat de buik platter wordt. Een uitstaande buik kan op deze manier verminderd worden. Als de core oefeningen onderdeel zijn van een training met hoge intensiteit dan is het zelfs mogelijk een six pack te krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.