Meiden gezelligheid hockey

Boek over hockey: Supersticks – Hockeyvrienden

Supersticks - hockeyvrienden
Supersticks – hockeyvrienden

Supersticks – Hockeyvrienden.Dit boek gaat over Suzan, Carlijn en  Britt. Suzan zit in de E2 en is gek op hockey. Maar Carlijn, die sinds kort in het team speelt wordt steeds fanatieker. Dat is niet goed voor de sfeer. Gelukkig heeft Suzans teamgenoot Amber een leuke mededeling: haar vader heeft een oud busje gekocht. Daarmee gaan ze voortaan naar elke uitwedstrijd. Was Britt er nog maar bij, denkt Suzan. Die had dit echt leuk gevonden. Jammer genoeg speelt Britt nu in de E1 en daarom ziet Suzan haar niet meer zo vaak. Intussen wil Britt eigenlijk terug naar haar oude team. Al kan ze in de E1 beter leren hockeyen. Dit wordt een lastige keuze: Kiest Britt voor vriendschap of voor presteren op hoger niveau?

Waarom lezen voor kinderen goed is

Lezen is zo goed voor kinderen, omdat ze zo heerlijk kunnen wegdromen bij een boek. Het werkt erg ontspannend. Het geeft een kind een kijkje in een totaal andere wereld.  Spannend, avontuurlijk, vrolijk en met fantasie! Het lezen van boeken stimuleert de verbeeldingskracht. Ook stimuleert het lezen of laten voorlezen het vergroten van de woordenschat van een kind. Het is goed voor de algehele taalontwikkeling. Van thuis lezen profiteert het kind op school. Lezen draagt ook bij aan de sociale ontwikkeling van kinderen. Door te lezen krijgen kinderen inzicht in verschillende karakters van personen in het boek. En hoe deze personen reageren op bepaalde situaties. Een kind zal zich gaan inleven in deze verschillende karakters waardoor hij/zij in het dagelijks leven kan anticiperen op sociale situaties, omdat ze de situatie herkennen.

Het lezen van boeken verrijkt de wereld van je kind. Het is goed om in de gaten te houden of je kind voldoende leest. Het stimuleren van je kind heeft een positief effect!

Dit boek is een heerlijk boek over vriendschap en sportprestaties voor kinderen van alle leeftijden. Veel leesplezier.

Heb jij een ervaring die je wilt delen met andere ouders over jouw (niet-) lezende kind. Laat het ons weten via ‘Geef een reactie’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.