Zonnebril Pilotenbril

Geschiedenis van de zonnebril

Pilotenbril
Pilotenbril

De zonnebril is anno 2018 een mode artikel dat door heel veel mensen elk nieuw voorjaar wordt vervangen door een nieuw trendy exemplaar. Een goede online leverancier van dit nuttige en ook trendy product, waaronder de pilotenbril is Aktiesport.

De geschiedenis van een zonnebril kan worden teruggevoerd naar de Romeinse keizer Nero, die de gladiator wedstrijden via gepolijst licht smaragd groene edelstenen, een zonnebril, bekeek. De uitvinding van een zonnebril werd gedaan ergens tussen 1268 en 1289. En een eerste visuele opname van een vroeg exemplaar werd gedaan op een schilderij gemaakt door oor Tommaso da Modena in 1352. Op dit schilderij stond een persoon met een zonnebril. Dit was het eerste schilderij die een ontwerp gaf van een zonnebril.

In de jaren 1600 begon men de voordelen van brillen te realiseren als het helpen van ouderen om beter te kunnen zien. De ontwikkeling van brillen en zonnebrillen werd door de jaren heen voortgezet. Toen werd er gekozen voor brilmonturen gemaakt van verschillende materialen zoals metaal, leer en botten, deze werden gestut op de neus.

Tegen de 20e eeuw, werden zonnebrillen gebruikt om de ogen te beschermen tegen de zon.
In 1930 vroeg de Army Air Corps Bausch & Lomb aan ontwerpers om een bril te maken voor piloten die efficiënt de schittering van de zon op grote hoogte kon tegenhouden. Ook ontstond in deze tijd de anti-glare zonnebril met behulp van polarisatie. De langere lens is gemaakt om meer bescherming te geven aan de ogen van piloten als licht weerkaatst op hun bedieningspanelen (voor meer informatie).

In de jaren 70 maakten Hollywood-sterren en modeontwerpers een enorme impact op de zonnebril markt. ‘Door hun namen te verbinden aan merken van zonnebrillen wilde iedereen deze zonnebrillen kopen. Zonnebrillen zijn naast functioneel ook een mode statement geworden. Met moderne technologie en verbeteringen, zullen de zonnebrillen blijven evolueren.

Voor meer moderne hedendaagse zonnebrillen kun je hier verder lezen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.