Padel in opmars

Padel in opmars

De opmars van padel in Nederland en de rest van de wereld gaat ongelofelijk snel. De interesse in de sport is groot en het aantal nieuwe banen neemt ook in Nederland gestaag toe. Vraag je in een sportwinkel om materiaal voor padel zoals een padel racket, dan is de reactie vaak dat ‘het niet aan te slepen is’. Dit geeft wel aan dat de populariteit groeit! En dat is begrijpelijk, want padel is een ontzettend leuk spel, een combinatie van tennis en squash en kan zowel binnen als buiten worden gespeeld.

Wat heb je nodig voor het spelen van padel?

Om padel te spelen heb je als beginner niet veel nodig. Bij de meeste padel verenigingen is het mogelijk een padel racket en de speciale padel ballen te huren. Dus wil je eerst ervaren hoe leuk het is voordat je je eigen materiaal aanschaft dan is huren een goede optie. Wil je toch liever een eigen racket dan is er veel om uit te kiezen. Verschillende merken, verschillen in gewicht, stijfheid, vorm en daarmee kwaliteit.

Spelregels padel

Padel wordt gespeeld in een zogenaamde kooi en daardoor is het mogelijk gebruik te maken van de (glazen) wanden tijdens het spelen. Hierdoor zijn de spelregels niet precies hetzelfde als tennis of squash, wel zijn er overeenkomsten. De spelregels lijken het meeste op die van tennis. We geven een beknopt overzicht:

  • Opslaan doe je onderhands, waarbij de bal eerst moet stuiteren achter de servicelijn voordat je serveert.
  • Het scoreverloop bij padel is hetzelfde als bij tennis, namelijk 15, 30, 40 en game, met deuce bij 40-40. Bij deuce moeten twee opeenvolgende punten worden gescoord om de game te winnen.
  • De grond mag tijdens rally’s slechts eenmaal de grond raken. Een speler mag kiezen om de bal te laten stuiten of hem te volleren. Een volley mag alleen niet geslagen worden als return. Zodra de bal stuit moet dat gebeuren zonder eerst een wand of het hekwerk te raken, anders is het een fout.
  • Het racket heeft een polsband om te voorkomen dat het racket door de lucht vliegt als je een mooie bal te hard hebt geslagen.

Sterker worden

Wil je sterker worden? Sterkere spieren krijgen om de ballen behendiger en harder te slaan? Probeer dan om oefeningen te doen met kettlebells.

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.