Scheenbeschermers blessure

Voorkom blessures met scheenbeschermers voetbal

Scheenbeschermers

Scheenbeschermers voetbal

Voetbal scheenbeschermers zijn verplicht onderdeel van de sportuitrusting van elke voetballer die officiële wedstrijden speelt en kunnen daarom niet ontbreken. Ze beschermen de onderbenen tegen trappen van tegenstanders en voorkomen (ernstige) blessures.  Blessures die kunnen worden voorkomen zijn: schaafwonden, kneuzingen en botbreuken. Door de FIFA, UEFA en KNVB is het dragen van scheenbeschermers verplicht gesteld.

Eigenschappen van scheenbeschermers

Een doorsnee beschermer is gemaakt van lichte, sterke kunststof en houdt het met kleefstroken op hun plek. Moderne voetbalsokken houden scheenbeschermers ook op hun plek door de structuur van de stof. Voetbalsokken zijn doorgaans geweven. Veel scheenbeschermers voldoen niet doordat ze trappen van de punt van voetbalschoenen niet goed kunnen opvangen.

Kwaliteitseisen scheenbeschermers

De FIFA, UEFA en KNVB hebben geen kwaliteitseisen gesteld aan scheenbeschermers. Wel zijn ze verplicht om te dragen. Geadviseerd wordt om het type te dragen dat van hard kunststof is gemaakt. Die bedekken een groot deel van de onderbenen, enkelknobbels en zitten comfortabel.

Merken scheenbeschermers

Veel bekende merken hebben scheenbeschermers in het assortiment. Bijvoorbeeld: Nike scheenbeschermers, adidas scheenbeschermers hebben een uitgebreid assortiment.

Scheenbeschermers kinderen

Scheenbeschermers kinderen

Voor kinderen zijn scheenbeschermers heel belangrijk. Gelukkig zijn ze in vele soorten en maten te verkrijgen. Voor kinderen is sporten ook spelen. En in hun spel, enthousiasme kan het gebeuren dat ze elkaar raken bij het schieten van de bal. Gelukkig zijn er dan de scheenbeschermers om de onderbenen te beschermen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.