snorkelen

Snorkelen met de Easybreath van Decathlon

Wat is snorkelen?

Snorkelen is een ontspannende activiteit waarbij een zwemmer in tegenstelling tot bij skin diving of scubaduiken aan de oppervlakte blijft. Hij of zij ademt voortdurend door de snorkel en heeft een bril waardoor het leven onderwater bekeken kan worden. Het is een watersport.

Om goed te kunnen snorkelen zijn een aantal technieken belangrijk, namelijk:

  • Ademhaling
  • Leegblazen snorkel
  • Leegmaken duikbril
  • Klaren duikbril
  • Snorkelen met vinnen
  • Te water gaan

Word een goede snorkelaar door meer te lezen over deze snorkeltechnieken. Ook voor gevorderden.

Voor wie is snorkelen leuk?

Snorkelen is leuk voor iedereen die kan zwemmen en nieuwsgierig is naar het leven onderwater. Snorkelen is geschikt voor alle leeftijden, mits de zwemmer goed kan zwemmen en gezond is. Zowel kinderen, tieners, volwassenen en senioren genieten van het stille onderwaterleven waar zoveel te zien is en gevonden kan worden.

Wat is het verschil tussen een gewone snorkelbril en een Easybreath snorkel van Decathlon?

Snorkelmasker Easybreath turquoise

Een gewone snorkelbril is als een bril en dekt alleen de ogen en neus af. Het pijpje om te ademen zit in je mond en wordt langs de band van de snorkelbril naar boven water geleid, zodat je kunt ademen.

De Easybreath bedekt het gehele gezicht, waarbij ook het gedeelte om te kunnen ademen geïntegreerd is. De luchtbuis sluit vanzelf af als je onder water gaat. Dus geen risico op een hap vies water.

Kun je met het snorkelmasker ook onder water duiken?

Het masker is niet bedoeld om mee te duiken. Het is de bedoeling om met de Easybreath aan de oppervlakte van het water te snorkelen. Het kan wel, maar wanneer je duikt zal het masker vacuüm trekken en kunnen ademhalingsproblemen optreden. Kinderen raden we af met de Easybreath te gaan duiken. Volwassenen kunnen wel duiken, maar geadviseerd wordt om niet dieper te gaan dan 3 meter.

Misschien heb je zwemkleding nodig?

Vanaf welke leeftijd is de Easybreath veilig te gebruiken?

Vanaf 10 jaar is dit snorkelmasker veilig te gebruiken. Lees vooral eerst de veiligheidsinstructies voordat je de Easybreath gaat gebruiken. Het masker kan vacuüm trekken, als (jong)volwassene kun je hier verantwoord mee omgaan. Voor kinderen onder de tien jaar is het helaas niet veilig genoeg.

Is snorkelen met de Easybreath leuk?

Absoluut. Doordat het hele gezicht bedekt is, er geen losse snorkel is, het masker niet beslaat en er 180 graden zicht is, is snorkelen met de Easybreath heel plezierig!

http://tc.tradetracker.net/?c=15656&m=12&a=305739&r=easybreath&u=%2Fbrowse%2Fc0-sporten%2Fc1-snorkelen%2Fc2-snorkelmaskers%2F_%2FN-78njk9

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.