Yoga

Yoga Nidra voor totale ontspanning en beter slapen

Yoga Nidra

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra is een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt. Het kenmerk van deze Yoga vorm is de systematische rotatie van het bewustzijn in het lichaam met als doel totale ontspanning en beter slapen.

De meeste mensen gaan slapen zonder vooraf hun inspanningen los te laten. Dat heet ‘Nidra’. Dit betekent slaap in het Sanskriet. ‘Yoga Nidra’ is de slaap  die komt nadat alle lasten van je afgevallen zijn. Het gaat om een volkomen andere en hogere kwaliteit van slaap. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Je balanceert tussen wakker zijn en slapen.

Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning en raakt daarnaast in een hele ontvankelijke staat om heerlijk te kunnen slapen.

Beter slapen

De meeste mensen blijven tot vlak voor het slapengaan actief. Niet door fysieke inspanning, maar wel door tot het laatste moment ons brein te prikkelen. Met tv kijken, gebruik van tablets en smartphones, gesprekken etc. Door dit te doen komt ons brein niet echt tot rust en dit heeft invloed op de kwaliteit van onze slaap. Door deze vorm van Yoga kun je totale ontspanning bereiken voor het slapengaan.

Dat we met moeite tot totale ontspanning komen heeft te maken met stress. Iedereen heeft hier mee te maken, of je het nu door hebt of niet. Dit komt door alle prikkels die we dagelijks verwerken. Yoga Nidra helpt ontspannen en deze stress weg te nemen.

Voordelen

  • Fysieke, mentale en emotionele ontspanning
  • Een uur van deze vorm van Yoga kan voelen als vier uur slaap
  • Verbetert de kwaliteit van slaap
  • Bevordert creativiteit en breinfuncties
  • Meer energie

Wil je ook beter slapen en profiteren van deze voordelen? Kies dan voor Yoga Nidra.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.